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  1. 長野県短期大学紀要
  2. 第47号

女子短大生の食生活に関する研究 (第3報) : 居住形態による摂食行動の差異

https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/528
https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/528
7c735dd2-e8ff-4849-af4f-d895246ffa8a
名前 / ファイル ライセンス アクション
kentan_kiyo-47-04.pdf kentan_kiyo-47-04 (609.2 kB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper_02(1)
公開日 2014-05-28
タイトル
タイトル 女子短大生の食生活に関する研究 (第3報) : 居住形態による摂食行動の差異
タイトル
タイトル A study on women's junior college students' eating habits (Part 3) : The difference of eating habits in student living style
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 山岸, 恵美子

× 山岸, 恵美子

WEKO 984
CiNii ID 9000008323583

山岸, 恵美子

ja-Kana ヤマギシ, エミコ

en Yamagishi, Emiko

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牛越, 静子

× 牛越, 静子

WEKO 459
CiNii ID 9000006546505

牛越, 静子

ja-Kana ウシコシ, シズコ

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Ushikoshi, Shizuko

× Ushikoshi, Shizuko

WEKO 267
CiNii ID 9000006546505

en Ushikoshi, Shizuko

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 We examined the difference of eating habits in the life styles of 397 students of Nagano Prefectual Women’s Junior College.
The results are as follows.
(1) Talking of breakfast, commuting students eat at about 7 o’clock, but boarding and dormitory students including those who cook for themselves about 8.
The rising time through breakfast time is 21 and 34 minutes respectively.
Both students have lunch at noon, but boarding and dormitory students have supper at about six thirty, and students who cook for themselves have it 30 to 50 minutes later.
(2) Most commuting students talk with their family while eating, but most self-cooking, boarding, and dormitory students watch TV while eating.
(3) The number of undernourished students is the largest among sophomores who cook for themselves.
(4) More self-cooking, boarding and dormitory students dine out than students living at home.
(5) Many students living at home eat mainly rice, but many boarding and dormitory students eat mainly bread, for breakfast.
Half of self-cooking students eat rice and the rest of them eat bread.
(6) There is little difference in side dishes between any of the student groups.
(7) Students living at home oftenest eat snacks between lunch and supper, while many of self-cooking, boarding and dormitory freshmen eat snacks after supper.
The most popular kinds of snacks are ice cream or crackers.
(8) All the students drink juice, green tea, and tea in order of quantity two to three times a week
書誌情報 長野県短期大学紀要
en : Journal of Nagano Prefectural College

巻 47, p. 41-50, 発行日 1992-12
出版者
出版者 長野県短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0286-1178
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00179035
論文ID(NAID)
内容記述タイプ Other
内容記述 40002771515
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
リンク 女子短大生の食生活に関する研究 (第2報) : 食欲、食物の嗜好と喫食頻度, 調理済み食品の利用状況について
女子短大生の食生活に関する研究 (第1報) : 食品の嗜好について
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