WEKO3
アイテム
貯蔵温度がレモングラス水中の成分と匂いに及ぼす影響
https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/83
https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/83ecadc3c4-8666-4b88-b0a5-c48989d7b737
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
Item type | 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2006-12-27 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 貯蔵温度がレモングラス水中の成分と匂いに及ぼす影響 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | The Effect of Storage Temperature on Components and Scent of Lemongrass Herbal Water | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | lemongrass | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | herbal water | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | scent | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | citral | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ページ属性 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | P(論文) | |||||
著者名(日) |
小木曽, 加奈
× 小木曽, 加奈× 川上, 晃× 古田, 一匡× 牛越, 静子× 茅原, 紘 |
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著者名よみ | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 269 | |||||
姓名 | コギソ, カナ | |||||
著者名よみ | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 270 | |||||
姓名 | カワカミ, アキラ | |||||
著者名よみ | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 271 | |||||
姓名 | フルタ, カズマサ | |||||
著者名よみ | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 272 | |||||
姓名 | ウシコシ, シズコ | |||||
著者名よみ | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 273 | |||||
姓名 | カヤハラ, ヒロシ | |||||
著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 274 | |||||
姓名 | Kogiso, Kana | |||||
言語 | en | |||||
著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 275 | |||||
姓名 | Kawakami, Akira | |||||
言語 | en | |||||
著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 276 | |||||
識別子Scheme | CiNii ID | |||||
識別子URI | http://ci.nii.ac.jp/nrid/9000006041240 | |||||
識別子 | 9000006041240 | |||||
姓名 | Furuta, Kazumasa | |||||
言語 | en | |||||
著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 277 | |||||
姓名 | Ushikoshi, Shizuko | |||||
言語 | en | |||||
著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 278 | |||||
姓名 | Kayahara, Hiroshi | |||||
言語 | en | |||||
著者所属(日) | ||||||
長野県短期大学生活科学科 | ||||||
著者所属(日) | ||||||
タカノ株式会社 | ||||||
著者所属(日) | ||||||
富士通株式会社 | ||||||
著者所属(日) | ||||||
長野県短期大学生活科学科 | ||||||
著者所属(日) | ||||||
長春中医薬大学国際科学研究センター | ||||||
著者所属(英) | ||||||
en | ||||||
Nagano Prefectural College | ||||||
著者所属(英) | ||||||
en | ||||||
Takano Co., Ltd. | ||||||
著者所属(英) | ||||||
en | ||||||
Fujitsu Co., Ltd. | ||||||
著者所属(英) | ||||||
en | ||||||
Nagano Prefectural College | ||||||
著者所属(英) | ||||||
en | ||||||
Changchun University of Traditional Chinese Medicine | ||||||
抄録(英) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | Herbal water, a kind of sweet scented distilled water, is prepared as a by-product in the process of the steam distillation of herbs. We have reported Tyrosinase and Collagenase inhibitory activities of lemongrass (Cymbopogon citrutus) herbal water. In this report, components of lemongrass herbal water were analyzed by HPLC and heated and unheated samples in 5 days were evaluated for the sensory test. The results of sensory test and the volume of the lemongrass components assessed trends in the scent of lemongrass herbal water. As a result, only component of lemongrass herbal water is citral, which is the mixture of geometric isomer, neral (cis) and geranial (trans). As the storage temperature increased, the volume of citral and the sweet scent decreased significantly. The sweet scent of lemongrass herbal water was concentration dependency. In high-concentration of citral, the samples of 5 and 25 ℃ had fresh scent of lemon. In contrast, the samples of 30 and 40℃ had strong odor like sour in low-concentration and no sweet scent. The sample of 50 ℃ had the smell like fermented water and the volume of neral effected odor of their samples. | |||||
雑誌書誌ID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN00179035 | |||||
書誌情報 |
長野県短期大学紀要 en : Journal of Nagano Prefectural College 巻 61, p. 79-86, 発行日 2006-12-27 |