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  1. 長野県短期大学紀要
  2. 第61号

貯蔵温度がレモングラス水中の成分と匂いに及ぼす影響

https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/83
https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/83
ecadc3c4-8666-4b88-b0a5-c48989d7b737
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00004703235.pdf KJ00004703235 (626.7 kB)
license.icon
Item type 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2006-12-27
タイトル
タイトル 貯蔵温度がレモングラス水中の成分と匂いに及ぼす影響
タイトル
タイトル The Effect of Storage Temperature on Components and Scent of Lemongrass Herbal Water
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 lemongrass
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 herbal water
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 scent
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 citral
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ページ属性
内容記述タイプ Other
内容記述 P(論文)
著者名(日) 小木曽, 加奈

× 小木曽, 加奈

WEKO 264
NRID 1000030435284

小木曽, 加奈

Search repository
川上, 晃

× 川上, 晃

WEKO 265

川上, 晃

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古田, 一匡

× 古田, 一匡

WEKO 266
CiNii ID 9000006041240

古田, 一匡

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牛越, 静子

× 牛越, 静子

WEKO 267
CiNii ID 9000006546505

牛越, 静子

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茅原, 紘

× 茅原, 紘

WEKO 268
NRID 1000080021088

茅原, 紘

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著者名よみ
識別子Scheme WEKO
識別子 269
姓名 コギソ, カナ
著者名よみ
識別子Scheme WEKO
識別子 270
姓名 カワカミ, アキラ
著者名よみ
識別子Scheme WEKO
識別子 271
姓名 フルタ, カズマサ
著者名よみ
識別子Scheme WEKO
識別子 272
姓名 ウシコシ, シズコ
著者名よみ
識別子Scheme WEKO
識別子 273
姓名 カヤハラ, ヒロシ
著者名(英)
識別子Scheme WEKO
識別子 274
姓名 Kogiso, Kana
言語 en
著者名(英)
識別子Scheme WEKO
識別子 275
姓名 Kawakami, Akira
言語 en
著者名(英)
識別子Scheme WEKO
識別子 276
識別子Scheme CiNii ID
識別子URI http://ci.nii.ac.jp/nrid/9000006041240
識別子 9000006041240
姓名 Furuta, Kazumasa
言語 en
著者名(英)
識別子Scheme WEKO
識別子 277
姓名 Ushikoshi, Shizuko
言語 en
著者名(英)
識別子Scheme WEKO
識別子 278
姓名 Kayahara, Hiroshi
言語 en
著者所属(日)
長野県短期大学生活科学科
著者所属(日)
タカノ株式会社
著者所属(日)
富士通株式会社
著者所属(日)
長野県短期大学生活科学科
著者所属(日)
長春中医薬大学国際科学研究センター
著者所属(英)
en
Nagano Prefectural College
著者所属(英)
en
Takano Co., Ltd.
著者所属(英)
en
Fujitsu Co., Ltd.
著者所属(英)
en
Nagano Prefectural College
著者所属(英)
en
Changchun University of Traditional Chinese Medicine
抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 Herbal water, a kind of sweet scented distilled water, is prepared as a by-product in the process of the steam distillation of herbs. We have reported Tyrosinase and Collagenase inhibitory activities of lemongrass (Cymbopogon citrutus) herbal water. In this report, components of lemongrass herbal water were analyzed by HPLC and heated and unheated samples in 5 days were evaluated for the sensory test. The results of sensory test and the volume of the lemongrass components assessed trends in the scent of lemongrass herbal water. As a result, only component of lemongrass herbal water is citral, which is the mixture of geometric isomer, neral (cis) and geranial (trans). As the storage temperature increased, the volume of citral and the sweet scent decreased significantly. The sweet scent of lemongrass herbal water was concentration dependency. In high-concentration of citral, the samples of 5 and 25 ℃ had fresh scent of lemon. In contrast, the samples of 30 and 40℃ had strong odor like sour in low-concentration and no sweet scent. The sample of 50 ℃ had the smell like fermented water and the volume of neral effected odor of their samples.
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00179035
書誌情報 長野県短期大学紀要
en : Journal of Nagano Prefectural College

巻 61, p. 79-86, 発行日 2006-12-27
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Ver.1 2023-06-19 12:43:46.869123
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