ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 長野県短期大学紀要
  2. 第50号

根菜類並びに葉菜類中のビタミンC(L-アスコルビン酸)含有量の部位別分布

https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/500
https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/500
8168281a-b5e9-43a3-8633-be6efc1b85ff
名前 / ファイル ライセンス アクション
kentan_kiyo-50-01.pdf kentan_kiyo-50-01 (376.7 kB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper_02(1)
公開日 2014-04-30
タイトル
タイトル 根菜類並びに葉菜類中のビタミンC(L-アスコルビン酸)含有量の部位別分布
タイトル
タイトル Distribution of vitamin C (L-ascorbic acid) contents in various parts of root crops and leaf vegetables
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 root crops
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 leaf vegetables
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 L-AsA content
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 various part
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 箱山, 年子

× 箱山, 年子

WEKO 870
CiNii ID 9000240266485

箱山, 年子

ja-Kana ハコヤマ, トシコ

en Hakoyama, Toshiko

Search repository
荻原, 和夫

× 荻原, 和夫

WEKO 953
CiNiiID 9000008323586

荻原, 和夫

ja-Kana オギワラ, カズオ

Search repository
Ogiwara, Kazuo

× Ogiwara, Kazuo

WEKO 970
CiNii ID 9000008323586

en Ogiwara, Kazuo

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 An investigation was made on the contents of vitamin C (L-ascorbic acid = L-AsA ) in various parts of root crops and leaf vegetables and the following results were obtained.
(1) The mean contents of L-AsA in root crops were 20.5~15.5mg / 100g of potato, 57.8~40.5mg / 100g of lotus root, 34.6mg / 100g of sweet potato and 10.8mg / 100g of Japanese radish (Daikon). And for leaf vegetables, the contents were 28.0mg / 100g of spinach and 52.6mg / 100g of komatsuna.
(2) For potatos and lotus roots among, the root crops examind, the L-AsA content was higher in the central part than the outer part. The ratio of its content in the central part to that in the outer was 1.32 for the products immediately after harvest and 1.16 for those 4 months later, Whereas these ratios for lotus root were 1.45 and 1.27, respectivety. And its content of the central part was lower than that of the outer part, 0.82~0.90 for sweet potato and 0.77~0.91 for Japanese radish.
(3) Regarding the distribution of L-AsA in leaf vegetables, its content was highest in the central part. When compared to the content in each central part, the ratios of its content is different parts were 0.71~0.45 for lamina and 0.23~0.15 for petiole of spinach while those were 0.97~0.89 and 0.46~0.37 respectively for komatsuna.
書誌情報 長野県短期大学紀要
en : Journal of Nagano Prefectural College

巻 50, p. 1-8, 発行日 1995-12
出版者
出版者 長野県短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0286-1178
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00179035
論文ID(NAID)
内容記述タイプ Other
内容記述 40002771542
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-06-19 12:19:53.610795
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3