WEKO3
アイテム
長野県安曇野市豊科南穂高における食文化の変化--昭和16年(1941)と平成13年(2001)の聞き取り調査の比較から
https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/139
https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/13987558ef7-1e60-4648-bd7d-14617cf0d386
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
![]() |
Item type | Departmental Bulletin Paper_02(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2012-09-21 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 長野県安曇野市豊科南穂高における食文化の変化--昭和16年(1941)と平成13年(2001)の聞き取り調査の比較から | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Changes in the Dietary Culture in Minamihotaka Toyoshina Azuminino, Nagano: A Comparison of Interviews Conducted in 1941 and 2001 | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | culture of dietary habits | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | interview | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Nagano Prefecture | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Minamihotaka | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | farmer | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
著者 |
中澤, 弥子
× 中澤, 弥子 |
|||||
著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 98 | |||||
識別子Scheme | NRID | |||||
識別子 | 1000050320932 | |||||
姓名 | Nakazawa, Hiroko | |||||
言語 | en | |||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | The present study aims to reveal changes in the dietary culture of the farmers in Minamihotaka Toyoshina Azuminino, Nagano, since the early Showa era (1926-1988). Eleven households to run agriculture who lived in the area for more than forty years were interviewed in December, 2001. In Minamihotaka, rice cultivation and sericulture used to be the main occupations. After World War II, the main occupation turned into only rice cultivation. In the later half of the 1960s, the number of part-time farmers had begun to rise and the cash income from a company work increased. They who were previously self-sufficient in their eating habits began eating purchased rather than homegrown foods. On the other hand, the production of vegetables for private use was continued because it was considered “a pleasure” and “a safty.” | |||||
書誌情報 |
長野県短期大学紀要 en : Journal of Nagano Prefectural College 巻 65, p. 37-49, 発行日 2010-12 |
|||||
出版者 | ||||||
出版者 | 長野県短期大学 | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 0286-1178 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN00179035 | |||||
論文ID(NAID) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 40018816300 | |||||
フォーマット | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | application/pdf | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |