WEKO3
アイテム
長野県東信地方の高校生の淡水魚の食習慣
https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/138
https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/138aacb6c26-4da1-4c1a-8af3-a18009af4e2c
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
![]() |
Item type | Departmental Bulletin Paper_02(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2012-09-21 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 長野県東信地方の高校生の淡水魚の食習慣 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Fresh water fish in dietary habits of high school students in eastern Nagano | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 淡水魚 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 食習慣 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 長野県 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 高校生 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | アンケート | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 郷土食(郷土料理) | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 調査 | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | fresh water fish | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | dietary habits | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Nagano prefecture | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | high school students | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | questionnaire | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Local cooking | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | survey | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
著者 |
吉岡, 由美
× 吉岡, 由美× 佐藤, 晶子× 鈴木, 和江 |
|||||
著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 8 | |||||
識別子Scheme | CiNii ID | |||||
識別子URI | http://ci.nii.ac.jp/nrid/9000006832031 | |||||
識別子 | 9000006832031 | |||||
姓名 | Yoshioka, Yumi | |||||
言語 | en | |||||
著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 399 | |||||
識別子Scheme | CiNii ID | |||||
識別子URI | http://ci.nii.ac.jp/nrid/9000238018453 | |||||
識別子 | 9000238018453 | |||||
姓名 | Sato, Akiko | |||||
言語 | en | |||||
著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 603 | |||||
識別子Scheme | CiNii ID | |||||
識別子URI | http://ci.nii.ac.jp/nrid/9000018249622 | |||||
識別子 | 9000018249622 | |||||
姓名 | Suzuki, Kazue | |||||
言語 | en | |||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | We investigated the present condition of fresh water fish (except carp) in dietary habits of high school students in eastern Nagano. 60% of the fresh water fish eaten was either eel, rainbow trout or fresh-water smelt. In addition, students whose parents were raised in Nagano showed a higher tendency to know about and have eaten rainbow trout, crucian carp and land locked salmon. The fish the students had eaten were all prepared in traditional dishes: eel grilled and broiled, rainbow trout grilled with salt, smelt in tempura, trout as sushi and sweet-fish and char grilled with salt. Citizens of Nagano, when compared with citizens of other prefectures, ate a higher ratio of fresh water fish, yet the frequency was 1-3 times a year. At the Nagano Prefectural Fisheries Experimental Station, Shinshu brand fresh water fish is developed and markets are planned. We want to assist increase of fresh water fish consumption by gathering data on traditional use of the fish and current information on fresh water fish. |
|||||
書誌情報 |
長野県短期大学紀要 en : Journal of Nagano Prefectural College 巻 65, p. 27-35, 発行日 2010-12 |
|||||
出版者 | ||||||
出版者 | 長野県短期大学 | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 0286-1178 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN00179035 | |||||
論文ID(NAID) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 40018816299 | |||||
フォーマット | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | application/pdf | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |