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  1. 長野県短期大学紀要
  2. 第43号

野菜に含まれるミネラル類の栄養価に関する研究 (第2報) : 人口消化液による野菜中のミネラル類の溶出について

https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/566
https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/566
9f84d5c8-0351-4638-bee6-0e3deece2d7d
名前 / ファイル ライセンス アクション
kentan_kiyo-43-02.pdf kentan_kiyo-43-02 (268.8 kB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper_02(1)
公開日 2014-07-25
タイトル
タイトル 野菜に含まれるミネラル類の栄養価に関する研究 (第2報) : 人口消化液による野菜中のミネラル類の溶出について
タイトル
タイトル Studies on the nutritional evaluation of minerals in vegetables (PartⅡ) : Exudation of minerals from vegetables during artificial digestion by fluid -Immersion treatment -
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 荻原, 和夫

× 荻原, 和夫

WEKO 970
CiNii ID 9000008323586

荻原, 和夫

ja-Kana オギワラ, カズオ

en Ogiwara, Kazuo

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箱山, 年子

× 箱山, 年子

WEKO 870
CiNii ID 9000240266485

箱山, 年子

ja-Kana ハコヤマ, トシコ

en Hakoyama, Toshiko

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The amount of minerals solved out by immersion treatment of cabbage and lettuce by means of artificial digestive fluids (such as pepsin and pancreatin liquids) was measured, and the results of the measurement are shown as follows.
(1) When pepsin liquid was immersed, both cabbage and lettuce had rate of solution approximately 30% of ash and 32% Ca. Cabbage had 21% of Fe, while lettuce nearly 15% of Fe. As for P, cabbage was of 21% and lettuce nearly 19%.
(2) The immersion treatment using pancreatin liquid found a small amount of minerals solved out as a whole, 1ess than 15%.
(3) Even with the total value of solution using both pepsin and pancreatin liquids taken into consideration, the rate of solution was below 50% of the total, and cabbage was approximately 42% of ash, while lettuce nearly 34% of ash. Both cabbage and lettuce showed nearly 40% of Ca, about 33% of P. As for Fe, cabbage was 32% and lettuce nearly 25%.
書誌情報 長野県短期大学紀要
en : Journal of Nagano Prefectural College

巻 43, p. 9-12, 発行日 1988-12
出版者
出版者 長野県短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0286-1178
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00179035
論文ID(NAID)
内容記述タイプ Other
内容記述 40002771472
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
リンク 野菜に含まれるミネラル類の栄養価に関する研究 (第1報) : 各種野菜ジュース中のミネラル類の含有量について
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Ver.1 2023-06-19 12:23:30.103252
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