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  1. 長野県短期大学紀要
  2. 第47号

野菜類の乾燥における褐変現象とアスコルビン酸量の関係について

https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/526
https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/526
fc617e03-0b14-474f-93f7-c8cec82b436d
名前 / ファイル ライセンス アクション
kentan_kiyo-47-02.pdf kentan_kiyo-47-02 (493.0 kB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper_02(1)
公開日 2014-05-28
タイトル
タイトル 野菜類の乾燥における褐変現象とアスコルビン酸量の関係について
タイトル
タイトル The realationship between browning and ascorbic acid contents in vegetables during drying
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 箱山, 年子

× 箱山, 年子

WEKO 870
CiNii ID 9000240266485

箱山, 年子

ja-Kana ハコヤマ, トシコ

en Hakoyama, Toshiko

Search repository
荻原, 和夫

× 荻原, 和夫

WEKO 970
CiNii ID 9000008323586

荻原, 和夫

ja-Kana オギワラ, カズオ

en Ogiwara, Kazuo

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The relationship between browning phenomena and ascorbic acid contents in vegetables during drying under sunshine was examined. The results obtained were as follows.
(1) The degree of browning level of radish roots increased and its ascorbic acid content decreased with an increase in the amount of weight loss during drying under sunshine.
(2) When dried after blanching (heat treatment), the color changes of radish roots were small. But the ascorbic acid content were decreased more than dried of no blanching treatment radish roots.
(3) The increased of ascorbic acid contents in treated radish roots may be caused by soaking into the artificial ascorbic acid solution. But that was decreased as days go by drying.
(4) In the case of dried spinach, change of color was observed hardly none. But ascorbic acid content were decreased to about 30-10%.
It is concluded as a result for experiments that a little correlation was observed between browning and changes of ascorbic acid contents in vegetables during drying.
書誌情報 長野県短期大学紀要
en : Journal of Nagano Prefectural College

巻 47, p. 21-27, 発行日 1992-12
出版者
出版者 長野県短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0286-1178
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00179035
論文ID(NAID)
内容記述タイプ Other
内容記述 40002771512
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-06-19 12:19:49.739150
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