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  1. 長野県短期大学紀要
  2. 第55号

側面湾曲なべによる加熱調理の特性 : うどん乾麺のゆで加熱調理

https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/261
https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/261
7b044044-4e04-49d7-b964-bfd56f08bcd5
名前 / ファイル ライセンス アクション
kentan_kiyo-55-03(Acrobat5.0).pdf kentan_kiyo-55-03(Acrobat5.0) (644.6 kB)
license.icon
Item type Departmental Bulletin Paper_02(1)
公開日 2013-10-18
タイトル
タイトル 側面湾曲なべによる加熱調理の特性 : うどん乾麺のゆで加熱調理
タイトル
タイトル Characteristics of the pot with the curved side: Boiling dried Japanese noodles
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 pot
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 boil
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 dried Japanese noodles
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 中澤, 弥子

× 中澤, 弥子

WEKO 98
NRID 1000050320932

中澤, 弥子

ja-Kana ナカザワ, ヒロコ

Search repository
古内, 幸雄

× 古内, 幸雄

WEKO 806
CiNii ID 9000006165956

古内, 幸雄

ja-Kana フルウチ, ユキオ

Search repository
著者名(英)
識別子Scheme WEKO
識別子 98
識別子Scheme NRID
識別子 1000050320932
姓名 Nakazawa, Hiroko
言語 en
著者名(英)
識別子Scheme WEKO
識別子 184
識別子Scheme CiNii ID
識別子URI http://ci.nii.ac.jp/nrid/9000006165956
識別子 9000006165956
姓名 Furuuchi, Yukio
言語 en
著者ID
内容記述タイプ Other
内容記述 1000050320932
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Moisture contents, weighing percentages, boiling losses, physical properties and organoleptic features in boiling dried Japanese noodles by the pot with the curved side “Yamato nabe” were examined. The pot could continuously boil dried Japanese noodles over the gas range with strong caloric force without boiling over. Moisture contents, weighing percentages and boiling losses increased in proportion to the increase of the boiling time. The breaking stress significantly (p<0.05) differed by the boiling time with weak caloric force and by caloric force at 10 minutes’ boil. Both tensile strength and tensile energy significantly (p<0.05) differed between 10 and 12 minutes’ boil. As the result of sensory tests, hardness also significantly (p<0.05) differed by the boiling time. On the contrary, viscosity and elasticity showed no remarkable difference by either caloric force nor the boiling time.
書誌情報 長野県短期大学紀要
en : Journal of Nagano Prefectural College

巻 55, p. 31-40, 発行日 2000-12
出版者
出版者 長野県短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0286-1178
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00179035
論文ID(NAID)
内容記述タイプ Other
内容記述 40002771609
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-06-19 12:42:07.007319
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