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  1. 長野県短期大学紀要
  2. 第63号

コイ刺身の食味と物性 : 佐久鯉と福島産鯉の比較

https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/154
https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/154
59d07f75-5298-4191-b60e-54364c45626d
名前 / ファイル ライセンス アクション
kentan_kiyo-63-04.pdf kentan_kiyo-63-04.pdf (566.0 kB)
license.icon
Item type Departmental Bulletin Paper_02(1)
公開日 2013-02-20
タイトル
タイトル コイ刺身の食味と物性 : 佐久鯉と福島産鯉の比較
タイトル
タイトル Taste and physical properties of carp : a comparison of Saku and Fukushima Carp sashimi
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 carp
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 fresh water fish
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 sashimi
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 taste
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 physical properties
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 中澤, 弥子

× 中澤, 弥子

WEKO 98
NRID 1000050320932

中澤, 弥子

ja-Kana ナカザワ, ヒロコ

Search repository
鈴木, 和江

× 鈴木, 和江

WEKO 603
CiNii ID 9000018249622

鈴木, 和江

ja-Kana スズキ, カズエ

Search repository
小木曽, 加奈

× 小木曽, 加奈

WEKO 11
NRID 1000030435284

小木曽, 加奈

ja-Kana コギソ, カナ

Search repository
吉岡, 由美

× 吉岡, 由美

WEKO 8
CiNii ID 9000006832031

吉岡, 由美

ja-Kana ヨシオカ, ユミ

Search repository
著者名(英)
識別子Scheme WEKO
識別子 98
識別子Scheme NRID
識別子 1000050320932
姓名 Nakazawa, Hiroko
言語 en
著者名(英)
識別子Scheme WEKO
識別子 603
識別子Scheme CiNii ID
識別子URI http://ci.nii.ac.jp/nrid/9000018249622
識別子 9000018249622
姓名 Suzuki, Kazue
言語 en
著者名(英)
識別子Scheme WEKO
識別子 11
識別子Scheme NRID
識別子 1000030435284
姓名 Kogiso, Kana
言語 en
著者名(英)
識別子Scheme WEKO
識別子 8
識別子Scheme CiNii ID
識別子URI http://ci.nii.ac.jp/nrid/9000006832031
識別子 9000006832031
姓名 Yoshioka, Yumi
言語 en
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Saku Carp which grows in clean and cold rivers is characterized by a firm body and a week odor. Saku Carp has been eaten throughout Nagano prefecture. In this study, characteristics of Saku Carp sashimi were measured for smell, taste and texture using an organoleptic test and instrumental analysis. For this study, a carp from Fukushima and a Saku Carp were compared.
A sashimi piece of about 3 millimeters thickness was used in the organoleptic test. The organoleptic test was conducted by 41 junior college students and teachers evaluating appearance, taste and texture. A 3 millimeter thick piece of dorsal meat was used for the physical property measurement. The physical property measurement used a cylindrical plunger of a diameter of 3 millimeters using a creep meter (Yamaden RE-330005).
In evaluations of appearance, the carp from Fukushima was more transparent and smooth than the Saku Carp. In an evaluation of taste, the umami of the Saku Carp was weaker than the carp from Fukushima. In an evaluation of odor, significant difference was not recognized. In the instrumental analysis, the Saku Carp was found to be more firm than the carp from Fukushima. This finding agrees with local opinion and advertising claims.
書誌情報 長野県短期大学紀要
en : Journal of Nagano Prefectural College

巻 63, p. 25-31, 発行日 2008-12
出版者
出版者 長野県短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0286-1178
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00179035
論文ID(NAID)
内容記述タイプ Other
内容記述 40016621269
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-06-19 12:42:30.180292
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