WEKO3
アイテム
コイ刺身の食味と物性 : 佐久鯉と福島産鯉の比較
https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/154
https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/15459d07f75-5298-4191-b60e-54364c45626d
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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kentan_kiyo-63-04.pdf (566.0 kB)
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Item type | Departmental Bulletin Paper_02(1) | |||||
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公開日 | 2013-02-20 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | コイ刺身の食味と物性 : 佐久鯉と福島産鯉の比較 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Taste and physical properties of carp : a comparison of Saku and Fukushima Carp sashimi | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | carp | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | fresh water fish | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | sashimi | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | taste | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | physical properties | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
著者 |
中澤, 弥子
× 中澤, 弥子× 鈴木, 和江× 小木曽, 加奈× 吉岡, 由美 |
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著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 98 | |||||
識別子Scheme | NRID | |||||
識別子 | 1000050320932 | |||||
姓名 | Nakazawa, Hiroko | |||||
言語 | en | |||||
著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 603 | |||||
識別子Scheme | CiNii ID | |||||
識別子URI | http://ci.nii.ac.jp/nrid/9000018249622 | |||||
識別子 | 9000018249622 | |||||
姓名 | Suzuki, Kazue | |||||
言語 | en | |||||
著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 11 | |||||
識別子Scheme | NRID | |||||
識別子 | 1000030435284 | |||||
姓名 | Kogiso, Kana | |||||
言語 | en | |||||
著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 8 | |||||
識別子Scheme | CiNii ID | |||||
識別子URI | http://ci.nii.ac.jp/nrid/9000006832031 | |||||
識別子 | 9000006832031 | |||||
姓名 | Yoshioka, Yumi | |||||
言語 | en | |||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | Saku Carp which grows in clean and cold rivers is characterized by a firm body and a week odor. Saku Carp has been eaten throughout Nagano prefecture. In this study, characteristics of Saku Carp sashimi were measured for smell, taste and texture using an organoleptic test and instrumental analysis. For this study, a carp from Fukushima and a Saku Carp were compared. A sashimi piece of about 3 millimeters thickness was used in the organoleptic test. The organoleptic test was conducted by 41 junior college students and teachers evaluating appearance, taste and texture. A 3 millimeter thick piece of dorsal meat was used for the physical property measurement. The physical property measurement used a cylindrical plunger of a diameter of 3 millimeters using a creep meter (Yamaden RE-330005). In evaluations of appearance, the carp from Fukushima was more transparent and smooth than the Saku Carp. In an evaluation of taste, the umami of the Saku Carp was weaker than the carp from Fukushima. In an evaluation of odor, significant difference was not recognized. In the instrumental analysis, the Saku Carp was found to be more firm than the carp from Fukushima. This finding agrees with local opinion and advertising claims. |
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書誌情報 |
長野県短期大学紀要 en : Journal of Nagano Prefectural College 巻 63, p. 25-31, 発行日 2008-12 |
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出版者 | ||||||
出版者 | 長野県短期大学 | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 0286-1178 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN00179035 | |||||
論文ID(NAID) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 40016621269 | |||||
フォーマット | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | application/pdf | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |