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  1. 長野県短期大学紀要
  2. 第69号

長野県産鹿肉の匂い特性と食品加工

https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/1196
https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/1196
4d8d9786-19af-4eeb-a333-2bb9119218c2
名前 / ファイル ライセンス アクション
kentan69-02 小木曽.pdf kentan69-02 小木曽 (670.2 kB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper_02(1)
公開日 2015-04-13
タイトル
タイトル 長野県産鹿肉の匂い特性と食品加工
タイトル
タイトル The aroma characteristics and food processing of venison from Nagano
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 鹿肉
キーワード
主題Scheme Other
主題 venison
キーワード
主題Scheme Other
主題 匂い
キーワード
主題Scheme Other
主題 おいしさ
キーワード
主題Scheme Other
主題 加工特性
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 小木曽, 加奈

× 小木曽, 加奈

WEKO 9
NRID 1000030435284

小木曽, 加奈

ja-Kana コギソ, カナ

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金子, 昌二

× 金子, 昌二

WEKO 1478

金子, 昌二

ja-Kana カネコ, ショウジ

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Kogiso, Kana

× Kogiso, Kana

WEKO 11
NRID 1000030435284

en Kogiso, Kana

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Kaneko, Shoji

× Kaneko, Shoji

WEKO 1492

en Kaneko, Shoji

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Recently, damage to agriculture and forestry businesses due to wild birds and beasts is a serious situation in the mid-mountain areas such as Nagano Prefecture. Every year approximately 20 billion yen of loss occurs in Japan. Management of wild birds and beasts based on scientific data is necessary. Recently, wild animals are being examined as a promising resource for local development.
 In this study, we compared the smell of venison and beef to consider how venison compared to edible meat. Next, we considered whether the smell was improved by immersing venison in some seasonings. Sensory evaluation of grilled venison and beef resulted in the venison having a strong raw and bloody odor. As a result of smell component analysis, the main cause of the smell was 2,3-butanedione (diacetyl) and hexanal. As a result of having inspected the venison meat immersed in various seasonings, milk was shown to prevent the most smells.
 As results, we were able to elucidate a part of the cause of the unpleasant odor of the venison and we were able to prevent unpleasant odor of the venison with milk.
書誌情報 長野県短期大学紀要
en : Journal of Nagano Prefectural College

巻 69, p. 13-19, 発行日 2015-02
出版者
出版者 長野県短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0286-1178
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00179035
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-06-19 12:20:37.993871
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