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  1. 長野県短期大学紀要
  2. 第54号

給食の食事計画に関する教育上の課題: 栄養士をめざす女子短大生の「ごちそう」観と献立作成

https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/273
https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/273
ccd1ad33-25ee-4d41-aa2e-3e4211a351e8
名前 / ファイル ライセンス アクション
kentan_kiyo-54-04(Acrobat5.0).pdf kentan_kiyo-54-04(Acrobat5.0) (1.1 MB)
license.icon
Item type Departmental Bulletin Paper_02(1)
公開日 2013-10-18
タイトル
タイトル 給食の食事計画に関する教育上の課題: 栄養士をめざす女子短大生の「ごちそう」観と献立作成
タイトル
タイトル Issues for promoting effective vocational education for dietetics students in management of feeding service: Views of entertainment in female dietetics students of junior college and planning of menu
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Views of entertainment
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 feeding service
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 planning of menu
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 structural elements of menu
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 female dietetics students of junior college
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 広田, 直子

× 広田, 直子

WEKO 177
NRID 1000060218857

広田, 直子

ja-Kana ヒロタ, ナオコ

Search repository
著者名(英)
識別子Scheme WEKO
識別子 177
識別子Scheme NRID
識別子 1000060218857
姓名 Hirota, Naoko
言語 en
著者ID
内容記述タイプ Other
内容記述 1000060218857
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 This study aims at identifying issues for promoting effective vocational education for dietetics students in management of feeding service. Views of entertainment in female dietetics students of junior college were investigated by questionnaire survey and 39.2% of dishes as an entertainment selected by subjects were Japanese style dishes, especially sushi was a representative menu. The structural elements of menu classified by diet styles were analyzed. The rate of syusyoku (main dishes prepared cereals) in Japanese style diet was higher than in Western style diet, in contrast with this, the rate of syusai (chief dishes as subsidiary articles of diet) in Western style diet was higher than in Japanese style diet. When subjects changed their standpoints on feeding, their important elements as the image of entertainment also were changed. In the standpoint of dietitian, these elements were remarkably different from those in the standpoint of eater.
The issues were summarized as follows:
It is important that dietetics students study to seize the favorite dishes and the image of entertainment for subjects of feeding service. They should bear in mind to recognize the merits of Japanese style diet by studying on the structural elements of menu and to intensify the image of entertainment by planning of menu in feeding service with various dishes suited the structural elements of menu.
書誌情報 長野県短期大学紀要
en : Journal of Nagano Prefectural College

巻 54, p. 31-41, 発行日 1999-12
出版者
出版者 長野県短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0286-1178
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00179035
論文ID(NAID)
内容記述タイプ Other
内容記述 40002771595
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-06-19 12:41:53.159895
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