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  1. 長野県短期大学紀要
  2. 第65号

発芽玄米入り米飯給食の実態とその摂取が中学生の健康に与える影響

https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/140
https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/140
f63d045d-7059-410a-8b18-e54ba48a07a4
名前 / ファイル ライセンス アクション
県短紀要_65-07.pdf 県短紀要_65-07.pdf (3.0 MB)
license.icon
Item type Departmental Bulletin Paper_02(1)
公開日 2012-09-21
タイトル
タイトル 発芽玄米入り米飯給食の実態とその摂取が中学生の健康に与える影響
タイトル
タイトル The use of germinted unpolisbed rice in school lunches and its influence on the health of junior high school students
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 発芽玄米
キーワード
主題Scheme Other
主題 学校給食
キーワード
主題Scheme Other
主題 中学生
キーワード
主題Scheme Other
主題 健康
キーワード
主題Scheme Other
主題 食習慣
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 germinated unpolished rice
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 school rice-meals
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 junior high school students
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 health
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 eating habits
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 佐藤, 晶子

× 佐藤, 晶子

WEKO 399
CiNii ID 9000238018453

佐藤, 晶子

ja-Kana サトウ, アキコ

Search repository
吉岡, 由美

× 吉岡, 由美

WEKO 8
CiNii ID 9000006832031

吉岡, 由美

ja-Kana ヨシオカ, ユミ

Search repository
鈴木, 和江

× 鈴木, 和江

WEKO 603
CiNii ID 9000018249622

鈴木, 和江

ja-Kana スズキ, カズエ

Search repository
中澤, 弥子

× 中澤, 弥子

WEKO 98
NRID 1000050320932

中澤, 弥子

ja-Kana ナカザワ, ヒロコ

Search repository
著者名(英)
識別子Scheme WEKO
識別子 399
識別子Scheme CiNii ID
識別子URI http://ci.nii.ac.jp/nrid/9000238018453
識別子 9000238018453
姓名 Sato, Akiko
言語 en
著者名(英)
識別子Scheme WEKO
識別子 8
識別子Scheme CiNii ID
識別子URI http://ci.nii.ac.jp/nrid/9000006832031
識別子 9000006832031
姓名 Yoshioka, Yumi
言語 en
著者名(英)
識別子Scheme WEKO
識別子 603
識別子Scheme CiNii ID
識別子URI http://ci.nii.ac.jp/nrid/9000018249622
識別子 9000018249622
姓名 Suzuki, Kazue
言語 en
著者名(英)
識別子Scheme WEKO
識別子 98
識別子Scheme NRID
識別子 1000050320932
姓名 Nakazawa, Hiroko
言語 en
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The present study aims to reveal the actual situation of lunches at two junior high schools in the Nagano Toshin district which offered school rice-meals with germinated unpolished rice, and the influence that daily intake of germinated unpolished rice gave the health of junior high school students. Their school dieticians were interviewed and the junior high students answered a questionnaire in 2009.
As a result of the questionnaire less than 10% disliked rice with germinated unpolished rice in school lunch. More than 80% of the junior high students answered that they ate large quantity or normal quantity of rice with germinated unpolished rice. A significant difference in palatability and consumption of rice with germinated unpolished rice was found between the schools. There were a few students who reported a good change in physical condition with the introduction of 10g of germinated unpolished rice in a meal. From these results, 10g of germinated unpolished rice in a meal was surmised to be too small to cause a change in physical condition.
書誌情報 長野県短期大学紀要
en : Journal of Nagano Prefectural College

巻 65, p. 51-59, 発行日 2010-12
出版者
出版者 長野県短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0286-1178
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00179035
論文ID(NAID)
内容記述タイプ Other
内容記述 40018816301
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-06-19 12:43:05.989215
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