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アイテム
発芽玄米入り米飯給食の実態とその摂取が中学生の健康に与える影響
https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/140
https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/140f63d045d-7059-410a-8b18-e54ba48a07a4
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
Item type | Departmental Bulletin Paper_02(1) | |||||
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公開日 | 2012-09-21 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 発芽玄米入り米飯給食の実態とその摂取が中学生の健康に与える影響 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | The use of germinted unpolisbed rice in school lunches and its influence on the health of junior high school students | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 発芽玄米 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 学校給食 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 中学生 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 健康 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 食習慣 | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | germinated unpolished rice | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | school rice-meals | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | junior high school students | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | health | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | eating habits | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
著者 |
佐藤, 晶子
× 佐藤, 晶子× 吉岡, 由美× 鈴木, 和江× 中澤, 弥子 |
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著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 399 | |||||
識別子Scheme | CiNii ID | |||||
識別子URI | http://ci.nii.ac.jp/nrid/9000238018453 | |||||
識別子 | 9000238018453 | |||||
姓名 | Sato, Akiko | |||||
言語 | en | |||||
著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 8 | |||||
識別子Scheme | CiNii ID | |||||
識別子URI | http://ci.nii.ac.jp/nrid/9000006832031 | |||||
識別子 | 9000006832031 | |||||
姓名 | Yoshioka, Yumi | |||||
言語 | en | |||||
著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 603 | |||||
識別子Scheme | CiNii ID | |||||
識別子URI | http://ci.nii.ac.jp/nrid/9000018249622 | |||||
識別子 | 9000018249622 | |||||
姓名 | Suzuki, Kazue | |||||
言語 | en | |||||
著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 98 | |||||
識別子Scheme | NRID | |||||
識別子 | 1000050320932 | |||||
姓名 | Nakazawa, Hiroko | |||||
言語 | en | |||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | The present study aims to reveal the actual situation of lunches at two junior high schools in the Nagano Toshin district which offered school rice-meals with germinated unpolished rice, and the influence that daily intake of germinated unpolished rice gave the health of junior high school students. Their school dieticians were interviewed and the junior high students answered a questionnaire in 2009. As a result of the questionnaire less than 10% disliked rice with germinated unpolished rice in school lunch. More than 80% of the junior high students answered that they ate large quantity or normal quantity of rice with germinated unpolished rice. A significant difference in palatability and consumption of rice with germinated unpolished rice was found between the schools. There were a few students who reported a good change in physical condition with the introduction of 10g of germinated unpolished rice in a meal. From these results, 10g of germinated unpolished rice in a meal was surmised to be too small to cause a change in physical condition. |
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書誌情報 |
長野県短期大学紀要 en : Journal of Nagano Prefectural College 巻 65, p. 51-59, 発行日 2010-12 |
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出版者 | ||||||
出版者 | 長野県短期大学 | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 0286-1178 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN00179035 | |||||
論文ID(NAID) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 40018816301 | |||||
フォーマット | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | application/pdf | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |