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  1. 長野県短期大学紀要
  2. 第69号

社員食堂の給食を活用した産官学連携による食育推進の取組

https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/1197
https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/1197
28045567-976f-4238-a044-f3f739773022
名前 / ファイル ライセンス アクション
kentan69-03 吉岡.pdf kentan69-03 吉岡 (1.8 MB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper_02(1)
公開日 2015-04-13
タイトル
タイトル 社員食堂の給食を活用した産官学連携による食育推進の取組
タイトル
タイトル An approach to nutrition education of company cafeteria lunches by industry, government and a college
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 社員食堂
キーワード
主題Scheme Other
主題 働き盛り世代
キーワード
主題Scheme Other
主題 健康づくりに配慮したメニュー
キーワード
主題Scheme Other
主題 食育推進
キーワード
主題Scheme Other
主題 産官学
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 The company cafeteria
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Generation of in the prime of life
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Menu that considers health care
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Nutrition education promotion
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 IIndustry, government and academia
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 吉岡, 由美

× 吉岡, 由美

WEKO 8
CiNii ID 9000006832031

吉岡, 由美

ja-Kana ヨシオカ, ユミ

en Yoshioka, Yumi

Search repository
小林, ゆかり

× 小林, ゆかり

WEKO 1019
CiNii ID 9000016912954

小林, ゆかり

ja-Kana コバヤシ, ユカリ

en Kobayashi, Yukari

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小川, 晶子

× 小川, 晶子

WEKO 1479
CiNii ID 9000288809494

小川, 晶子

ja-Kana オガワ, アキコ

Search repository
村澤, 初子

× 村澤, 初子

WEKO 1018
CiNii ID 9000238018914

村澤, 初子

ja-Kana ムラサワ, ハツコ

Search repository
Ogawa, Akiko

× Ogawa, Akiko

WEKO 1493
CiNii ID 9000288809494

en Ogawa, Akiko

Search repository
Murasawa, Hatsuko

× Murasawa, Hatsuko

WEKO 516
CiNii ID 9000238018914

en Murasawa, Hatsuko

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 This paper reports on development of menus for prevention of lifestyle-related diseases for workers in the prime of life as a part of nutrition management service at various life stages. In response to M company’s request to the Nagano Prefecture Health and Welfare Office for measures to deal with lifestyle-related diseases, efforts to increase employees interest in healthy living, and a system for the company cafeteria to disseminate healthy living information were undertaken.
 As a result, M company’s food service director’s awareness of salt concentration and food combinations changed. The menus the students provided were evaluated as good in volume, taste and appearance by 90% of the respondents. After nutrition composition charts and displays were shown, 90% of the respondents reported that the calorie and salt content is helpful. 70% of the respondents said that compared to before they will be careful about food, in particular, care about excessive salt was the most common response, followed by care about amount of rice or excessive calorie, and care about excessive fat.
 The student menus and event were helpful to increase the health of M company. Students gained knowledge and skill for food service management through the evaluation of their menus and nutrition education from outside sources. Students, a company and a public health center, each with different roles and action, worked together successfully.
書誌情報 長野県短期大学紀要
en : Journal of Nagano Prefectural College

巻 69, p. 21-29, 発行日 2015-02
出版者
出版者 長野県短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0286-1178
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00179035
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-06-19 12:20:36.358688
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