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  1. 長野県短期大学紀要
  2. 第38号

野菜並びに果実中のビタミンC含有量に及ぼす共存するアスコルビン酸オキシターゼの影響

https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/750
https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/750
e8a80c34-5551-4bba-943d-1d73815b946a
名前 / ファイル ライセンス アクション
kentan_kiyo-38-01.pdf kentan_kiyo-38-01 (379.2 kB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper_02(1)
公開日 2014-08-29
タイトル
タイトル 野菜並びに果実中のビタミンC含有量に及ぼす共存するアスコルビン酸オキシターゼの影響
タイトル
タイトル Effect of coexisting ascorbic acid oxidase on the vitamin C contents in the vegetables and fruits
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 荻原, 和夫

× 荻原, 和夫

WEKO 970
CiNii ID 9000008323586

荻原, 和夫

ja-Kana オギワラ, カズオ

en Ogiwara, Kazuo

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箱山, 年子

× 箱山, 年子

WEKO 870
CiNii ID 9000240266485

箱山, 年子

ja-Kana ハコヤマ, トシコ

en Hakoyama, Toshiko

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 It is well known that vegetables and fruits contains a large quantities of vitamin C and ascorbic acid oxidase (AAO).
Vitamin C (L-AsA) contents and activities of AAO in those vegetables and fruits were determined. And changes of L-AsA contents during storage under the various conditions and after heat treatment were observed.
The following results were obtained.
(1) The values of L-AsA contents in the vegetables and fruits which used this experiments were similar to data of standard tables of food composition in Japan (4th revision) except for perilla and spinach.
(2) The AAO activities in pumpkin, cucumber, cabbage, spinach and potato were very strong i.e. about 40-70 unit, and those in garden pea, perilla, banana, kiwifruit and carrot were fairly strong, while those in parsley, lettuce and apple.
(3) Residual rates of L-AsA contents in vegetables and fruits after grinding were decreased to about 10-20% expect for pumpkin and kiwifruit. When preserved at room temperature and at 5℃, L-AsA contents in those were decreased more than immediately contents after grinded.
(4) The loss of L-AsA in the vegetables and fruits were fairly inhibited when the storage after boiled.
書誌情報 長野県短期大学紀要
en : Journal of Nagano Prefectural College

巻 38, p. 1-5, 発行日 1983-12
出版者
出版者 長野県短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0286-1178
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00179035
論文ID(NAID)
内容記述タイプ Other
内容記述 40002771420
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-06-19 12:19:46.198089
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