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  1. 長野県短期大学紀要
  2. 第48号

乳果オリゴ糖 (4G-β-D-galactosylsucrose) が寒天ゲルの物性に及ぼす影響 (第1報)

https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/396
https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/396
934bbb44-f5de-443c-a3c3-8b3a67be7bc6
名前 / ファイル ライセンス アクション
kentan_kiyo-48-03.pdf kentan_kiyo-48-03 (452.1 kB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper_02(1)
公開日 2014-02-14
タイトル
タイトル 乳果オリゴ糖 (4G-β-D-galactosylsucrose) が寒天ゲルの物性に及ぼす影響 (第1報)
タイトル
タイトル Effects of lactosucrose (4G-β-D-galactosylsucrose) on the physical properties of agar gels (Part 1)
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 乳果オリゴ糖
キーワード
主題Scheme Other
主題 寒天ゲル
キーワード
主題Scheme Other
主題 甘味料
キーワード
主題Scheme Other
主題 破断特性
キーワード
主題Scheme Other
主題 離漿
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 lactosucrose
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 agar gel
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 sweetener
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 breaking characteristics
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 syneresis
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 広田, 直子

× 広田, 直子

WEKO 177
NRID 1000060218857

広田, 直子

ja-Kana ヒロタ, ナオコ

en Hirota, Naoko

Search repository
古内, 幸雄

× 古内, 幸雄

WEKO 184
CiNii ID 9000006165956

古内, 幸雄

ja-Kana フルウチ, ユキオ

en Furuuchi, Yukio

Search repository
三田, コト

× 三田, コト

WEKO 930
CiNii ID 9000002754409

三田, コト

ja-Kana ミタ, コト

en Mita, Koto

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 In order to utilize lactosucrose (4G-β-D-galactosylsucrose, LS) as a sugar substitute in food, the effects of LS on the physical properties of agar gels were investigated.
Two types of agar gels, 0.5 and 1.0 wt%, agar to gels, were prepared. Granulated sugar (G) and LS-35 (Ensuiko Sugar Refining Co., Ltd.) were added as sweeteners to the agar gels to 10% in dry weight in the ratios of G to LS-35 of 100 : 0 (G100), 50 : 50 (G50 : LS50), and 0 : 100 (LS100).
No significant differences were found among the three samples of each agar gel in either the transmittance (at 550nm) or the degree of syneresis. In 0.5% agar gel, the breaking strain was higher and the bittle energy was lower in G100 than in G50 : LS50; and LS100 was intermediate between those of the two parameters. No significant differences were found in other parameters of the breaking characteristics. In the sensory evaluation, G100 was the highest in the sweetness; LS100 was the weakest in the sweetness; G50 : LS50 was the highest in the preference of sweetness ; and LS100 was the lowest in the preference of sweetness.
It is concluded that there are no appreciable differences in the physical properties of 0.5-1.0% agar gels added LS as a sugar substitute.
書誌情報 長野県短期大学紀要
en : Journal of Nagano Prefectural College

巻 48, p. 17-24, 発行日 1993-12
出版者
出版者 長野県短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0286-1178
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00179035
論文ID(NAID)
内容記述タイプ Other
内容記述 40002771522
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-06-19 12:22:41.300411
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