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  1. 長野県短期大学紀要
  2. 第63号

小学校給食で提供されるエネルギーおよび主要栄養素量の妥当性についての検討

https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/151
https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/151
77d52e5c-ceeb-4613-8a70-1029d65c1be9
名前 / ファイル ライセンス アクション
kentan_kiyo-63-01.pdf kentan_kiyo-63-01.pdf (593.6 kB)
license.icon
Item type Departmental Bulletin Paper_02(1)
公開日 2013-02-20
タイトル
タイトル 小学校給食で提供されるエネルギーおよび主要栄養素量の妥当性についての検討
タイトル
タイトル Studies on the propriety of energy and nutrient intakes offered with elementary school lunch
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 寺島, 恵

× 寺島, 恵

WEKO 591
CiNii ID 9000010728881

寺島, 恵

ja-Kana テラシマ, メグミ

Search repository
西澤, 知恵

× 西澤, 知恵

WEKO 592
CiNii ID 9000238018413

西澤, 知恵

ja-Kana ニシザワ, アキエ

Search repository
吉岡, 由美

× 吉岡, 由美

WEKO 8
CiNii ID 9000006832031

吉岡, 由美

ja-Kana ヨシオカ, ユミ

Search repository
志塚, ふじ子

× 志塚, ふじ子

WEKO 594
NRID 1000060170875

志塚, ふじ子

ja-Kana シヅカ, フジコ

Search repository
著者名(英)
識別子Scheme WEKO
識別子 591
識別子Scheme CiNii ID
識別子URI http://ci.nii.ac.jp/nrid/9000010728881
識別子 9000010728881
姓名 Terashima, Megumi
言語 en
著者名(英)
識別子Scheme WEKO
識別子 592
識別子Scheme CiNii ID
識別子URI http://ci.nii.ac.jp/nrid/9000238018413
識別子 9000238018413
姓名 Nishizawa, Akie
言語 en
著者名(英)
識別子Scheme WEKO
識別子 8
識別子Scheme CiNii ID
識別子URI http://ci.nii.ac.jp/nrid/9000006832031
識別子 9000006832031
姓名 Yoshioka, Yumi
言語 en
著者名(英)
識別子Scheme WEKO
識別子 552
識別子Scheme NRID
識別子 1000060170875
姓名 Shizuka, Fujiko
言語 en
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 We performed food consumption survey in July, 2007 for the 2nd and 5th grade children at an elementary school of Nagano city to evaluate the amounts of energy and nutrients offered with school lunch. Energy intake of the 2nd grade was comparable to the estimated energy requirement (EER), while that of the 5th grade was greatly lower than the EER. Most of nutrients, except iron and dietary fiber, were within the recommendable range. As to the consumption ratio from each meal, energy, protein, lipid and iron showed the similar pattern, being about 33% of total daily consumption from lunch. As for daily consumption of calcium and vitamin B2, intake ratio from lunch was about 50% and 40%, respectively. Results confirmed the important role of school lunch service to compensate the amounts of nutrients which are easy to lack in daily food consumption.
書誌情報 長野県短期大学紀要
en : Journal of Nagano Prefectural College

巻 63, p. 1-8, 発行日 2008-12
出版者
出版者 長野県短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0286-1178
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00179035
論文ID(NAID)
内容記述タイプ Other
内容記述 40016621266
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-06-19 12:42:35.224584
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