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アイテム
小学校給食で提供されるエネルギーおよび主要栄養素量の妥当性についての検討
https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/151
https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/15177d52e5c-ceeb-4613-8a70-1029d65c1be9
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
Item type | Departmental Bulletin Paper_02(1) | |||||
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公開日 | 2013-02-20 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 小学校給食で提供されるエネルギーおよび主要栄養素量の妥当性についての検討 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Studies on the propriety of energy and nutrient intakes offered with elementary school lunch | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
著者 |
寺島, 恵
× 寺島, 恵× 西澤, 知恵× 吉岡, 由美× 志塚, ふじ子 |
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著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 591 | |||||
識別子Scheme | CiNii ID | |||||
識別子URI | http://ci.nii.ac.jp/nrid/9000010728881 | |||||
識別子 | 9000010728881 | |||||
姓名 | Terashima, Megumi | |||||
言語 | en | |||||
著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 592 | |||||
識別子Scheme | CiNii ID | |||||
識別子URI | http://ci.nii.ac.jp/nrid/9000238018413 | |||||
識別子 | 9000238018413 | |||||
姓名 | Nishizawa, Akie | |||||
言語 | en | |||||
著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 8 | |||||
識別子Scheme | CiNii ID | |||||
識別子URI | http://ci.nii.ac.jp/nrid/9000006832031 | |||||
識別子 | 9000006832031 | |||||
姓名 | Yoshioka, Yumi | |||||
言語 | en | |||||
著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 552 | |||||
識別子Scheme | NRID | |||||
識別子 | 1000060170875 | |||||
姓名 | Shizuka, Fujiko | |||||
言語 | en | |||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | We performed food consumption survey in July, 2007 for the 2nd and 5th grade children at an elementary school of Nagano city to evaluate the amounts of energy and nutrients offered with school lunch. Energy intake of the 2nd grade was comparable to the estimated energy requirement (EER), while that of the 5th grade was greatly lower than the EER. Most of nutrients, except iron and dietary fiber, were within the recommendable range. As to the consumption ratio from each meal, energy, protein, lipid and iron showed the similar pattern, being about 33% of total daily consumption from lunch. As for daily consumption of calcium and vitamin B2, intake ratio from lunch was about 50% and 40%, respectively. Results confirmed the important role of school lunch service to compensate the amounts of nutrients which are easy to lack in daily food consumption. | |||||
書誌情報 |
長野県短期大学紀要 en : Journal of Nagano Prefectural College 巻 63, p. 1-8, 発行日 2008-12 |
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出版者 | ||||||
出版者 | 長野県短期大学 | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 0286-1178 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN00179035 | |||||
論文ID(NAID) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 40016621266 | |||||
フォーマット | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | application/pdf | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |