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  1. 長野県短期大学紀要
  2. 第65号

発芽玄米酒粕の食品利用方法についての検討

https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/136
https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/136
ef8015e8-1604-4b5a-bb04-e900ae192c12
名前 / ファイル ライセンス アクション
県短紀要_65-03.pdf 県短紀要_65-03.pdf (3.0 MB)
license.icon
Item type Departmental Bulletin Paper_02(1)
公開日 2012-09-21
タイトル
タイトル 発芽玄米酒粕の食品利用方法についての検討
タイトル
タイトル Application of the sake cake from pre-germinated brown rice for food use
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 発芽玄米
キーワード
主題Scheme Other
主題 酒粕
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 pre―germinated brown rice
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 sake cake
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 bread
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 牛越, 静子

× 牛越, 静子

WEKO 267
CiNii ID 9000006546505

牛越, 静子

Search repository
小木曽, 加奈

× 小木曽, 加奈

WEKO 11
NRID 1000030435284

小木曽, 加奈

ja-Kana コギソ, カナ

Search repository
著者名(英)
識別子Scheme WEKO
識別子 267
識別子Scheme CiNii ID
識別子URI http://ci.nii.ac.jp/nrid/9000006546505
識別子 9000006546505
姓名 Ushikoshi, Shizuko
言語 en
著者名(英)
識別子Scheme WEKO
識別子 11
識別子Scheme NRID
識別子 1000030435284
姓名 Kogiso, Kana
言語 en
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Pre-germinated brown rice prepared by soaking brown rice in 37℃ water for 24-48 hours to initiate germination of sprouts not exceeding 0.5-1.0 mm in length.
On the other hand, the rice bran and the embryo bud are removed from the brewer's rice brown rice during the brewing of sake, because of removing a rough taste.
It is thought that sake and sake cake that fermented the pre-germinated brown rice remained without removing the element of the rice bran and the embryo bud.
However, the sake made with the pre-germinated brown rice has hardly appeared on the market. Additionally, the utility value is not reported as for the pre-germinated brown rice sake and sake cake under the present situation.
In this study, it aimed to examine food use of the pre-germinated brown rice sake cake as a new food material. We made the steamed-Oyaki, the baked-Oyaki, the sponge cake, the cookie, the rice cracker, and bread.
As results, we reported that the sake cake had been found to be suitable for the bread making.
書誌情報 長野県短期大学紀要
en : Journal of Nagano Prefectural College

巻 65, p. 13-18, 発行日 2010-12
出版者
出版者 長野県短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0286-1178
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00179035
論文ID(NAID)
内容記述タイプ Other
内容記述 40018816297
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-06-19 12:43:09.717490
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