WEKO3
アイテム
亜熱帯性植物モリンガ葉の水蒸気蒸留水について
https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/135
https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/13560b11601-f9fb-4126-86d9-88072d7d387b
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
Item type | Departmental Bulletin Paper_02(1) | |||||
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公開日 | 2012-09-21 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 亜熱帯性植物モリンガ葉の水蒸気蒸留水について | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | A Distilled Water of Subtropics Plant Moringa Leafs | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | モリンガ | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | ハーブ水 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 芳香蒸留水 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 硫黄化合物 | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Moringa oleifera Lamarck | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | herbal water | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | organic sulfur compound | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
著者 |
小木曽, 加奈
× 小木曽, 加奈 |
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著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 11 | |||||
識別子Scheme | NRID | |||||
識別子 | 1000030435284 | |||||
姓名 | Kogiso, Kana | |||||
言語 | en | |||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | Moringa oleifera is the most widely cultivated species of the genus Moringa, which is the only genus in the family Moringaceae. It is widely cultivated in Africa, Central and South America, Sri Lanka, India, Mexico, Malaysia, Indonesia and the Philippines. The tree is grown mainly in semi-arid, tropical, and subtropical areas. The cultivation of it started in Okinawa, Nagasaki and so on in Japan. It has an impressive range of medicinal uses with high nutritional value. The objective of the present study was to analize the volatile composition of the steam distilled water of Moringa by GC-MS. And total sulfur constituents (sulfide and isocyanate group components) in the distilled water were measured by using the turbidimetry with the barium sulphate. As results, various aldehydes(isovaleraldehyde, 2-methylbutanal, trans-2-hexenal and nnonanal) and the sulphur constituents(propan-1-isothiocyanate, isobutylisothiocyanate, carbon disulfide, dimethyl sulfide and dimethyl disulfide) were detected by GC-MS analysis. It is thought that carbon disulfide, dimethyl sulfide and dimethyl disulfide were products of the splitting of isocyanate group. The amount of total sulfur constituents to the Moringa distilled water was related in the weight of the leaf. |
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書誌情報 |
長野県短期大学紀要 en : Journal of Nagano Prefectural College 巻 65, p. 9-12, 発行日 2010-12 |
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出版者 | ||||||
出版者 | 長野県短期大学 | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 0286-1178 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN00179035 | |||||
論文ID(NAID) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 40018816296 | |||||
フォーマット | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | application/pdf | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |