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  1. 長野県短期大学紀要
  2. 第70号

長野県産野生シカ肉と加工品の衛生評価

https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/1216
https://u-nagano.repo.nii.ac.jp/records/1216
cfe3cfb9-41fe-471e-a3fd-feb75874d144
名前 / ファイル ライセンス アクション
kentan70-03 小木曽.pdf kentan70-03 小木曽 (667.7 kB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper_02(1)
公開日 2016-03-30
タイトル
タイトル 長野県産野生シカ肉と加工品の衛生評価
タイトル
タイトル Hygiene examination in wild venison and the meat products of Nagano
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 シカ肉
キーワード
主題Scheme Other
主題 加工品
キーワード
主題Scheme Other
主題 衛生
キーワード
主題Scheme Other
主題 品質
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Venison
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Product
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Hygiene
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Quality
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 小木曽, 加奈

× 小木曽, 加奈

WEKO 11
NRID 1000030435284

小木曽, 加奈

ja-Kana コギソ, カナ

en Kogiso, Kana

Search repository
畑山, 友紀

× 畑山, 友紀

WEKO 1502
CiNii ID 9000237685021

畑山, 友紀

ja-Kana ハタヤマ, ユキ

en Hatayama, Yuki

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 In this study, an examination was made on the hygiene in domestically-consumed frozen meat of wild deer captured by hunters. In addition, examination was made on the hygiene of meat products, such as the preparation of dried venison using domestic food dryers. In some frozen venison, coliform group, E. coli and Salmonella were detected. It is thought that in the most contaminated venison, intestinal bacteria from the digestive organs which were damaged when the bullet penetrated the flank at the time of capture, adhered to the dressed carcass. Therefore, it is necessary to be careful not to make abdomen damage at capture even if for autologous consumption. It is important sanitarily to prevent bacteria from increasing by carrying out management of dismantling treatments, time, temperature after the capture thoroughly.
 In dried venison prepared using the domestic food dryer, Salmonella was not detected; however, coliform group and E. coli were detected. Although the temperature of the food dryer was set at the maximum of 68℃ for 4 hours, it is thought that this method did not meet the temperature or time requirement in annihilating coliform and E.coli. When preparation of dried foods is made using meat which has a high degree of contamination, consideration must be given to the thickness of the food product as well as the density within the machine during the drying process, etc.
書誌情報 長野県短期大学紀要
en : Journal of Nagano Prefectural College

巻 70, p. 25-32, 発行日 2016-03
出版者
出版者 長野県短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0286-1178
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00179035
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-06-19 12:18:55.332852
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